Home Edgie.nl, onze jongerensite Financieel Studieplan Volg Edgie via Facebook

Stem op de PIRA Awards!

De genomineerden van de Positieve Invloed door Reclame (PIRA) awards zijn bekend. Een PIRA is een award van Stichting Weet Wat Je Besteedt en is het bewijs dat een bedrijf het vertrouwen van de consument waard is volgens jongeren.

Er is een PIRA te winnen in de categorieën Vrije Tijd, Geldzaken en Gadgets. Daarnaast is er een PIRAAT te verdelen; de award voor de campagne die de plank misslaat. Per categorie zijn er twee of drie genomineerden.

Bij het uitreiken van de awards wordt er gefocust op het positieve, maar het is inhoudelijk en publicitair interessant om ook juist de missers te laten zien. De uiteindelijke winnaars worden door jongeren zelf gekozen. Doordat de jongeren zelf stemmen over welke campagne een PIRA verdient, reflecteren de stemmers tegelijkertijd ook op wat een reclame-uiting eerlijk en verantwoord maakt en of er wellicht ook een positieve boodschap in zit.

De PIRA’s worden mede mogelijk gemaakt door: Clear Channel Hillenaar, Microsoft Advertising, KPMG, FunX, NJR, Radboud Universiteit Nijmegen, Bitescience, YoungWorks, Nationale Academie voor Media & Maatschappij en de Adformatiegroep.

Vanaf 1 februari tot 25 maart 2013 kan gestemd worden op de website Edgie.nl.