Home Edgie.nl, onze jongerensite Financieel Studieplan Volg Edgie via Facebook
Lesvorm
Online game voor in de klas
Doelgroep
Bovenbouw VMBO en MBO (15-18 jaar)
Duur
45-90 minuten
Gastdocent mogelijk
Niet mogelijk tijdens 'De Week van het geld'

MoneyMatters

MoneyMatters wordt gegeven in de themamaand maart tijdens ‘De Week van het geld’.

De online game MoneyMatters is ontwikkeld door gamedeveloper IJsfontein in opdracht van WWJB en de servicecentra van SNS Retail Bank. Deze online game laat  jongeren alvast een kijkje laten nemen in ‘het echte leven’ door belangrijke aspecten voor de toekomst naar voren te laten komen.

In de simulatiegame krijgen jongeren te maken met financiële zelfredzaamheid: ze moeten in staat zijn volledig rond te komen met een realistisch maandsalaris. Daarbij zullen ze onder andere aan de slag gaan met het kopen van een eigen huis en het afsluiten van een hypotheek. Naast het beheren van vaste lasten krijgen de jongeren regelmatig een opdracht, bijvoorbeeld voor het laten repareren van de auto.

Het doel van de les is om jongeren bewuster te maken van de gevolgen van hun financiële keuzes. De leerlingen leren vanuit de spelervaring effecten te herkennen van keuzes op het gebied van consumeren en budgetteren. De leerling leert het eigen gedachtepatroon onder de loep te nemen en te reflecteren op het eigen gedrag.

Het project richt zich op VMBO en MBO leerlingen in de leeftijd van 15 tot en met 18 jaar.

Spreekt dit project u aan en lijkt het u leuk om deze game te spelen uw klas? Schrijf uw klas dan in via de knop ‘Klas aanmelden’ aan de linkerzijde van deze pagina.

Delen