Home Edgie.nl, onze jongerensite Financieel Studieplan Volg Edgie via Facebook

Vrijwilligers gezocht

Stichting Weet Wat Je Besteedt (WWJB) wil bereiken dat alle jongeren leren hoe ze met geld om moeten gaan. En daarvoor hebben we jou nodig!

Heb jij een kind op de middelbare school en vind je het leuk om daar iets bij te dragen? Of heb je connecties met een middelbare school bij jou in de buurt en wil je graag met jongeren werken om hun financiële zelfredzaamheid te vergroten? Geef je dan nu op als vrijwilliger bij  Stichting Weet Wat Je Besteedt (WWJB)!

Vind je het ook belangrijk dat jongeren leren hoe ze met geld om moeten gaan? Word dan ambassadeur of gastdocent voor financiële educatie. Informeer de school van je zoon of dochter, je eigen oude school of die docent in je eigen netwerk over de lessen die WWJB heeft ontwikkeld en over de gastlessen! Op de site kun je alle informatie vinden die nodig is om hen enthousiast te maken. En zo kun jij bijdragen aan ons doel: alle jongeren in Nederland leren om beter met geld om te gaan!

Je kunt kiezen uit:

  • Ja, ik wil een gastles geven en ik zoek een school
  • Ja, ik wil een gastles geven
  • Nee, ik wil geen gastles geven maar heb wel een school

Gastdocent financiële educatie

Als (gast)docent begeleid je het proces waarbij jongeren op een leuke en interactieve manier meer inzicht krijgen in geldzaken. Het uitgangspunt is om eventuele ‘toekomstige’ schulden te voorkomen door leerlingen op jonge leeftijd bewuster te maken van een verstandige en goede omgang met geld. Er wordt van je  gevraagd de interactie tijdens de discussies tussen de jongeren zoveel mogelijk te stimuleren. Je krijgt in die zin meer de rol van facilitator dan van docent.

Gastdocenten krijgen een duidelijke uitleg in de vorm van een lesbrief en instructie over lesgeven. Ook kun je een train de trainer sessie volgen waar je met al je vragen terecht kunt. Daarin wordt de les doorlopen zodat je precies weet wat er van je verwacht wordt.

Rol en verwachtingen van de gastdocent

Vanuit WWJB zien we graag dat je (minimaal) twee maal per jaar een workshop geeft, dit kost je een dagdeel per workshop. Natuurlijk helpen we je hierbij. Je hebt de mogelijkheid om samen met andere nieuwe gastdocenten een sessie ‘train the trainer’ te volgen.

Ook kun je zelfstandig de lesbrief doornemen. In de lesbrief krijg je bij elke stap een uitgebreide toelichting over de te volgen stappen om de workshops goed te laten verlopen. Bij vragen of onduidelijkheden kun je altijd navraag doen bij WWJB, bij degene die verantwoordelijk is voor de schoolprojecten.

Door de grote input van de leerlingen zijn de lessen leuk en energiek, waarbij veel wordt gelachen èn geleerd!

Gastdocent worden? Meld je dan aan via de button aan de linkerkant van deze pagina en bekijk ook ons overzicht van actuele oproepen.

Ambassadeur financiële educatie

Als ambassadeur financiële educatie benader je zelf scholen om hen enthousiast te maken voor financiële educatie.
Informeer de school van je zoon of dochter, je eigen oude school of die docent in je eigen netwerk over de lessen die WWJB heeft ontwikkeld en over de gastlessen! Op de site kun je alle informatie vinden die nodig is om hen enthousiast te maken.

En zo kun jij bijdragen aan ons doel: alle jongeren in Nederland leren om beter met geld om te gaan!

 

Delen